Curs Especialista Universitari en Gestió Estratègica de la Empresa Agroalimentària (PGEA). 2a edició Lleida
Curs Especialista Universitari en Gestió Estratègica de la Empresa Agroalimentària (PGEA). 2a edició Lleida
Presentació
ObjectiusOferir el coneixement de l’entorn sociopolític i econòmic que envolta el sector agrari: mercats mundials, PAC, ...
Conèixer les característiques de la Indústria Agroalimentària.
Facilitar les eines de caràcter pràctic per a la gestió empresarial de la cadena agroalimentària: gestió comptable i financera, tecnologia i I+D, sistemes d’operacions, ...
A través de l’estudi del cas, conèixer in situ situacions empresarials reals.
Donar pautes per la direcció estratègica, plantejant solucions a l’hora d’afrontar problemes i desafiaments dels negocis del sector: cooperació i aliances, gestió d’equips humans.
Donar coneixements de direcció comercial i màrqueting.
Perfeccionar habilitats directives: lideratge, motivació, gestió del temps, comunicació a l’empresa, ...
Facilitar el networking entre els professors i els directius de les principals empreses del sector.
Metodologia:
El Postgrau tindrà dos vessants:
L’estudi del cas a través de les visites a empreses de referència del sector. Aquest és un dels trets distintius del PGEA per tal de conèixer in situ experiències pioneres i del territori centrades en els diferents àmbits tractats al llarg del Postgrau. Aquestes visites són valorades molt positivament pels alumnes, ja que els permet analitzar situacions empresarials reals i fomentar la discussió amb els propis empresaris i directius per aplicar els coneixements adquirits.Els alumnes treballaran en equips multidisciplinars aportant coneixements i experiències heterogènies per a maximitzar la eficàcia en la resolució d’un treball basat en l’estudi del cas d’algunes d’aquestes empreses visitades.
Sessions conceptuals per tal d’emmarcar tots aquells conceptes que cal dominar sobre la matèria.
A qui va dirigit:
Directius, càrrecs intermedis i tècnics del sector agroalimentari: indústries, cooperatives, explotacions agràries, empreses de serveis per al sector agroalimentari, distribució comercial, entre altres.
Titulats universitaris i joves professionals que vulguin desenvolupar una carrera professional d’èxit i buscar noves oportunitats empresarials.
Programa
BLOC 1. L’ENTORN DE L’EMPRESA AGROALIMENTÀRIA- Introducció al Postgrau
- L’entorn macroeconòmic nacional i internacional
- El sector agrari: importància econòmica i marc institucional
- Els reptes de la indústria agroalimentària
- Els mercats mundials de productes agraris i la Política Agrícola Comuna
dies i hores en que s'imparteix
Fechas: 14, 15, 21, 28 i y 29 de novembre de 2022 Horarios: 14,15, 21, 28 i 92 de novembre de 2022 Divendres: de 16h. a 20h. Dissabtes: de 19h. a 13h.
GESTIÓ EMPRESARIAL. QUALITAT I INNOVACIÓ
- Tecnologies de processat en la indústria alimentària
- Recerca i desenvolupament en el sector agrari
- Sistemes d’operacions.Industria 4.0
- Gestió de la innovació
dies i hores en que s'imparteix
Fechas: 4, 11, 12 i 18 de novembre de 2022 Horaris: Divendres: de 16h. a 20h.i les visites amb horari de 15'30h a 20'30h Dissabtes: de 9h. a 13h.
PLANIFICACIó ESTRATèGICA I COOPERACIó EMPRESARIAL
- Com guanyar dimensió
- Cooperació i aliances
- Planificació estratègica
- La Responsabilitat Social Corporativa i el cumpliment dels ODS
dies i hores en que s'imparteix
Dies: 16 de desembre de 2022, 13, 27 i 28 de gener, 3, 10 i 17 de febrer de 2023 Horari: Divendres, de 16h. a 20h. Excepte les visites que seran de 15'30h. a 20'30h. A més, la visita al Grup Alimentari Guissona que serà de 12h. a 18h. Dissabtes, de 9h. a 13h.
DIRECCIó COMERCIAL I MàRQUETING
- El màrqueting
- Les vendes i la distribució
- Comerç exterior
- Comerç exterior agroalimentari
dies i hores en que s'imparteix
Dies: 18, 24 de febrer, 3, 10, 17 i 24 de març de 2023 Horari: Divendres, de 16h. a 20h., excepte les visites que seran de 15'30h. a 20'30h. Dissabtes, de 9h. a 13h.
HABILITATS DIRECTIVES I GESTIó D'EQUIPS
- La comunicació a l'empresa (interna i externa)
- Lideratge i motivació
- L'òptima gestió del temps
- Iniciativa emprenedora
- Organització i gestió dels equips humans
dies i hores en que s'imparteix
Dies: 14, 15, 21, 22 i 28 de d'abril de 2023 Horari: Divendres, de 16h. a 20h. Dissabte, de 9h a 13h.
GESTIó COMPTABLE I FINANCERA
- Gestió comptable i financera
- Finançament empresarial
- Pla econòmic financer. Cas pràctic
dies i hores en que s'imparteix
25, 26 de novembre de 2022 i 2, 3 de desembre de 2022 Horari: Divendres, de 16h. a 20h. Dissabtes, de 9h. a 13h.
VISITA MERCABARNA
- Visita Mercabarna
dies i hores en que s'imparteix
12 de maig de 2023
PRESENTACIó DE TREBALLS. CONCLUSIONS I ESTUDI DEL CASOS
- Presentació dels Treballs i Conclusions
- Preparació Treballs amb Tutoria
dies i hores en que s'imparteix
29 d'abril, 5 i 6 de maig de 20203 Horari: Dissabte, 29 d'abril de 2023, de 9h. a 14h. Divendres, 5 de maig de 2023, de 15.30h. a 20:30h. Dissabte, 6 de maig de 2023, de 9h. a 14h.
QUALITAT ALIMéNTARIA
- Gestió de la qualitat alimentària. Productes i processos
dies i hores en que s'imparteix
31 de març de 2023 Divendres: de 16h a 20h
Coordinadors i professorat
Admissió i matrícula
Criterios de admisión (en el caso que la demanda supere el número máximo de plazas): Se valorará la titulación universitaria y la experiencia profesional.Altra informació
DRETS DE MATRÍCULA
Abonats: 2600€ (IVA no inclòs)
No Abonats: 3000€ (IVA no inclòs)
Col·lectiu amba Conveni; 2800€ (IVA no inclòs)
REQUISITS D'ADMISSIÓ
Requisitos de admisión:
Titulaciones: Titulación universitaria, preferiblemente con titulación en Ingeniería Agrónoma, en Administración y Dirección de empresas, en Economía o Ciencias empresariales.
LÍMIT D'ALUMNES
30
LLOC ON S'IMPARTEIX
Zaragoza Campus Ibercaja de Desarrollo Empresarial-Ibercide. Monasterio de Cogullada. Carretera de Cogullada, 127
PREINCRIPCIÓ
22/07/2022 fins 13/10/2022
MATRÍCULA
22/07/2022 fins 04/11/2021
INFORMACIÓ COMPLEMENTÀRIA