VISITA AL CASTELL D’ENCÚS

El passat divendres 10 de maig de 2024 els alumnes de l'assignatura Introducció a l'enologia, acompanyats per la seva professora, Elisabet de Anguera, van fer una sortida amb la finalitat de conèixer un celler amb vinyes d’alçada, amb una aposta per la sostenibilitat, sensibilitat i adaptació al canvi climàtic.

El celler, amb vinyes situades entre 800 i 1200 metres d’altitud, disposa d'uns vins frescos, fins i a la vegada complexes, de qualitat excepcional, vins d’autor  amb mirada científica i de mínima intervenció.

Les varietats que cal destacar són: Riesling, Albarinyo, Sauvignon blanc, Semillón, Xardonnay, Chenin blanc, Pinot noir, Syrah, Cabernet Sauvignon, Cabernet franc, Nerlot, Petit verdot, Garnatxa negra.

L'alumnat va tenir l’oportunitat de tastar sis vins d’aquestes varietats en diferents assamblatges, una gran experiència amb les explicacions de la filosofía dels vins per el seu autor, Raúl Bobet.

La finca del Castell d’Encus atresora una història vitivinícola que es remunta al s.XII amb els monjos hospitalers de l’orde de Sant Joan, del seu llegat es conserven nou cups de pedra excavats manualment a la roca, sis s’utilitzen per fermentar alguns dels vins.

Algunes fotografies de la sortida: