Especialista Universitario en Gestión Estratégica de la Empresa Agroalimentaria (PGEA). 3a edición Lleida
Especialista Universitario en Gestión Estratégica de la Empresa Agroalimentaria (PGEA). 3a edición Lleida
Presentación
ObjectiusOferir el coneixement de l’entorn sociopolític i econòmic que envolta el sector agrari: mercats mundials, PAC, ...
Conèixer les característiques de la Indústria Agroalimentària.
Facilitar les eines de caràcter pràctic per a la gestió empresarial de la cadena agroalimentària: gestió comptable i financera, tecnologia i I+D, sistemes d’operacions, ...
A través de l’estudi del cas, conèixer in situ situacions empresarials reals.
Donar pautes per la direcció estratègica, plantejant solucions a l’hora d’afrontar problemes i desafiaments dels negocis del sector: cooperació i aliances, gestió d’equips humans.
Donar coneixements de direcció comercial i màrqueting.
Perfeccionar habilitats directives: lideratge, motivació, gestió del temps, comunicació a l’empresa, ...
Facilitar el networking entre els professors i els directius de les principals empreses del sector.
Metodologia:
El Postgrau tindrà dos vessants:
L’estudi del cas a través de les visites a empreses de referència del sector. Aquest és un dels trets distintius del PGEA per tal de conèixer in situ experiències pioneres i del territori centrades en els diferents àmbits tractats al llarg del Postgrau. Aquestes visites són valorades molt positivament pels alumnes, ja que els permet analitzar situacions empresarials reals i fomentar la discussió amb els propis empresaris i directius per aplicar els coneixements adquirits.Els alumnes treballaran en equips multidisciplinars aportant coneixements i experiències heterogènies per a maximitzar la eficàcia en la resolució d’un treball basat en l’estudi del cas d’algunes d’aquestes empreses visitades.
Sessions conceptuals per tal d’emmarcar tots aquells conceptes que cal dominar sobre la matèria.
A qui va dirigit:
Directius, càrrecs intermedis i tècnics del sector agroalimentari: indústries, cooperatives, explotacions agràries, empreses de serveis per al sector agroalimentari, distribució comercial, entre altres.
Titulats universitaris i joves professionals que vulguin desenvolupar una carrera professional d’èxit i buscar noves oportunitats empresarials.
Programa
ENTORNO DE LA INDUSTRIA AGROALIMENTARIA- Introducción a la Gestión Estratégica de la Empresa Agroalimentaria y al Posgrado
- El sector agrario: importancia económica y marco institucional
- El entorno macroeconómico nacional e internacional
- Los retos de la industria agroalimentaria
- Mercados mundiales de productos agrícolas y Política Agrícola Común
días y horas en que se imparte
Fechas: 13, 20, 27 de octubre y 3 de noviembre de 2023 Horarios: 13 de octubre de 2023, de 16h. a 20h 20 de octubre de 2023 de 09h. a 13h. de 16h. a 20h 27 de octubre de 2023 de 16h. a 20h. 3 de noviembre de 2023 de 09h. a 13h.
GESTIóN EMPRESARIAL. CALIDAD E INNOVACIóN
- Investigación, desarrollo e innovación en el sector agroalimentario (I+D+i)
- Tecnologías de procesamiento en la industria alimentaria
- Sistemas de operaciones. Industria 4.0
- Gestión de la innovación
días y horas en que se imparte
Fechas: 3 de noviembre,al 24 de noviembre de 2023 Horarios: 3 de noviembre::de 16h. a 20h. 10 de noviembre de 16h. a 20h. 17 de noviembre: de 9h. a 13h. y de 16h. a 20h. Horaris: Divendres: de 16h. a 20h.i les visites amb horari de 15'30h a 20'30h Dissabtes: de 9h. a 13h.
PLANIFICACIóN ESTRATéGICA Y COOPERACIóN EMPRESARIAL
- Planificación estratégica: cómo ganar dimensión
- Cooperación y alianzas
- Ayudas euroeas al sector Agroalimentario
- Responsabilidad Social Corporativa y el cumplimiento de las ODS
días y horas en que se imparte
Fechas: 12, 19, 26 de enero y 2, 9 y 16 de febrero de 2024 Horarios: 12 de enero: de 9h. a 13h. y de 16h. a 20h. 19 de enero: de 12h. a 18h. 26 de enero: de 9h. a 13h. de 16h. a 20h. 2 de febrero de 16h. a 20h. 9 de febrero de 9h. a 13h. 16 de febrero de 9h. a 13h.
DIRECCIóN COMERCIAL Y MARKETING
- Marketing agroalimentario
- Ventas y distribución
- Gestión de la calidad alimentaría
- Internacionalización
- Iniciativa emprendedora
días y horas en que se imparte
Fechas: 23 de febrero ; 1, 8, 15 y 22 de marzo de 2024 Horarios: 23 de febrero: de 16h. a 20h. 1 de marzo: de 9h. a 13h. y de 16h. a 20h. 8 de marzo: de 9h. a 13h y de 16h. a 20h. 15 de marzo: de 16h. a 20h. 22 de marzo: de 16h. a 20h.
HABILIDADES DIRECTIVAS Y GESTIóN DE EQUIPOS
- Organización y gestión de equipos humanos
- Liderazgo y motivación
- La comunicación en la empresa (interna y externa)
días y horas en que se imparte
Fechas: e de 16h. a 20h. 29 de marzo; 5 y 19 de abril de 2024
CONTABILIDAD Y GESTIóN FINANCIERA
- Gestión contable y financiera
- Plan económico financiero
- Financiación empresarial en la empresa agroalimentaria
días y horas en que se imparte
Horarios: 1 de diciembre: de 9h. a 13h. y de 16h. a 20h. 15 de diciembre de 9h. a 13h. y de 16h. a 20h.
VISITA MERCABARNA
- Visita Mercabarna
días y horas en que se imparte
14 de diciembre de 2023
PRESENTACIóN DE TRABAJOS. CONCLUSIONES Y ESTUDIO DE LOS CASOS
- Presentació dels Treballs i Conclusions
- Preparació Treballs amb Tutoria
días y horas en que se imparte
Fechas: 26 de abril de 2024 y 3 de mayo de 2024 Horarios: De 9h a 14h. y de 16h. a 21h.
Coordinadores y profesorado
Admisión y matrícula
Criterios de admisión (en el caso que la demanda supere el número máximo de plazas): Se valorará la titulación universitaria y la experiencia profesional.Otra información
DERECHOS DE MATRICULA
Abonats: 2600€ (IVA no inclòs)
No Abonats: 3000€ (IVA no inclòs)
Col·lectiu amba Conveni; 2800€ (IVA no inclòs)
REQUISITOS DE ADMISIÓN
Requisitos de admisión:
Titulaciones: Titulación universitaria, preferiblemente con titulación en Ingeniería Agrónoma, en Administración y Dirección de empresas, en Economía o Ciencias empresariales.
LÍMITE DE ALUMNOS
30
LUGAR DONDE SE IMPARTE
Lleida Forum Empresa (Avenida Blondel, nº 21; 4º 25002 LLeida)
PREINCRIPCIÓN
21/07/2023 hasta 12/10/2023
MATRICULA
21/07/2023 hasta 12/10/2023 until 12/10/2023
INFORMACIÓN COMPLEMENTARIA